Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
cebula 3 sztuki
woda 3-4 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 3-4 łyżki
Koperek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Serca umyć, oczyścić i ugotować. Ugotowane smażyć na patelni. Dodać pokrojoną w paseczki cebulkę i poczekać aż się zarumieni a serca zmiękną. Następnie dodać wodę wymieszaną ze śmietaną i przyprawić do smaku. Dusić ok 10 min. Posypać koperkiem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.03.2013 23:17
Proste i pyszne wykorzystanie podrobów
Angelika10 26.11.2012 00:12
fajne
IKrakowianka 27.05.2012 19:34
super
cukiereczek 17.05.2011 09:25
fajny przepis
IlonaAlbertos 28.06.2010 00:05
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak