Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos w słoikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 1 szt
żeberka 1 kg
grzyby suszone 10 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
kiełbasa zwyczajna 0/5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
boczek wędzony 20 dag
kapusta biała 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos w słoikach

Kapustę pokroić, zalać wrzątkiem, dodać grzyby, golonkę i żeberka, gotować do miękkości. Boczek i kiebasę pokroić, usmażyć pod koniec dodać koncentrat. Miękkie mięso pokroić w kostkę, Wszystko wymieszać odpowiednio doprawiając. Jeszcze trochę pogotować. Gorący bigos przekładać do słoi, zakręcić, odwrócic do góry dnem, po wystygnięciu trzymać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 24.06.2011 07:31
super
bejciu24 18.01.2011 14:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak