Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po poznańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 5 sztuk
mąka 2 łyżki
bulion 1 szklanka
ocet 1/2 szklanki
ziele angielskie 8 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po poznańsku

Śledzie oczyścić, umyć, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Olej rozgrzej na patelni, włóż ryby, zrumień, odstaw. Cebule pokrój w krążki. Ocet z bulionem zagotować, wrzucić cebulę, przestudzić. Ryby ułożyć na głębokim talerzu, zalać marynatą z cebulą, odłożyć na 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 12.01.2012 15:23
pycha
Motorek 16.09.2011 08:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak