Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z nadzieniem z moreli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem morelowy 10-12 łyżek
jabłko kwaśne 6 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z nadzieniem z moreli

Jablka nalezy umyć, osuszyc, wydrążyć i napelnić dżemem, nastepnie ułozyć na blasze na papierze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i piec 10 minut w 180 stopniach. Podawać cieple, jeść widelczykiem jak szarlotkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.04.2013 09:37
chyba kiedyś takie jadłam
Krzysztof42 02.11.2011 13:49
smaczne
babeczka007 16.09.2010 16:16
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak