Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno galaretkowym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 1 szt
mleko 200 ml
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
mandarynki 2-3 szt
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno galaretkowym nadzieniem

Rozrobić agrestową galaretkę w 1 szklance wody,ostudzić i pokroić w kostkę gdy się stężeje.
Rozrobić truskawkową galaretkę w 1 szklance wody,gdy się przestudzi(ale nie stężeje) rozrobić śnieżkę z mlekiem,dodać do niej galaretkę,wymieszać.Dodać pokrojoną galaretkę agrestową,wymieszać i całość wlać do blachy wyłożonej herbatnikami.
Udekorować mandarynkami i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak