Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar grzybowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
marchew 1 szt
pietruszka 0,5 szt
seler 0,5 szt
cebula 1 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar grzybowy

Grzyby namoczyć na kilka godzin. Włoszczyznę umyć, opłukać, dodać do grzybów, wlać około 1,5l wody, dodać sól i pieprz i gotować do miękkości. Gdy grzyby i warzywa będą miękkie, odcedzić. Grzyby drobno pokroić i dodać do wywaru. Wywar z grzybów stosuje się do krupników, żurków i barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.04.2012 11:31
fajny
Monika193
Monika193 06.01.2012 22:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak