Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w piwnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
mąka 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
piwo 0,5 l
rosół 150 ml
cebula 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
skórka z cytryny 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
karp 1 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w piwnym sosie

W rondelku rozgrzać margarynę, dodać mąkę i cukier, lekko zrumienić. Wlać piwo i rosół, dodać pokrojoną cebulę, skórkę z cytryny, liść laurowy, przyprawić solą i pieprzem, chwilę gotować. Następnie sos zmiksować. Do sosu włożyć pokrojone filety karpia i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia wlać wino i jeszcze chwilę wszystko razem gotować. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 03.07.2012 16:47
super
Rybciia 21.09.2011 12:22
fajne;)
jolaxa 04.07.2011 21:21
pycha
edyta44 26.02.2011 19:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak