Karp w piwnym sosie

Karp w piwnym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • piwo

    0,5 l
  • rosół

    150 ml
  • cebula

    3 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • wino czerwone wytrawne

    50 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • karp

    1 filety
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzać margarynę, dodać mąkę i cukier, lekko zrumienić. Wlać piwo i rosół, dodać pokrojoną cebulę, skórkę z cytryny, liść laurowy, przyprawić solą i pieprzem, chwilę gotować. Następnie sos zmiksować. Do sosu włożyć pokrojone filety karpia i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia wlać wino i jeszcze chwilę wszystko razem gotować. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

03.07.2012 16:47
super

Rybciia

21.09.2011 12:22
fajne;)

jolaxa

04.07.2011 21:21
pycha

edyta44

26.02.2011 19:08
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat