Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie mielone w złotej skórce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska
marchew
ziemniaki 3
seler 1\\3
por
pieczarki 4
płatki owsiane 1 szklanka
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie mielone w złotej skórce

Kapustę szatkujemy w bardzo cieniutkie plasterki, marchew , seler,ziemniaki obieramy i kroimy na cząstki i ugotować . Odcedzamy i zostawiamy tylko 1\\3 szklanki wywaru , rozgotować w nim 4 łyżki płatków owsianych , pora pokroić w plasterki i razem z pieczarkami podsmażyć na oleju . Wszystkie warzywa zmielić , połączyć z płatkami , jajkiem i doprawiamy resztą . Formujemy kotleciki , obtaczamy w bułce , reszcie płatków i usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.09.2011 22:51
wyśmienite musi być :)
IlonaAlbertos 09.09.2011 18:33
Bardzo fajny pomysł, muszę zrobić.
Emiliozo 30.08.2011 22:52
fanatstyczne
ElizaT 01.03.2011 23:35
zapowiadają się świetnie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak