Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce marchewkowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
mąka 2 łyżki
jajko 1
sok z limonki
sól
pieprz
ryba

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce marchewkowej

Fileta rybnego skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny zależy co mamy w domu i obtaczamy w mące. Robimy panierkę marchewkową . Marchewkę ścieramy na tartce ,wymieszać z bułką tartą .Jajko roztrzepać dodać do jajka sól, pieprz i przyprawę do ryb. Rybę obtaczamy w jajku i w panierce marchewkowej , mocno dociskamy panierkę do ryby i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 21.06.2011 20:42
ciekawy pomysł
ElizaT 01.03.2011 23:34
ja takiej jeszcze nie miałam okazji zjeść
RenataZ-et 03.01.2011 11:26
Bardzo spodobał mi się ten pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak