Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawek 200 g
makaronu 100 g
wina likierowego 3 łyżki
gęstej śmietany 100 g
płatków migdałów 30 g
miodu pitnego 2 łyżki
cukru waniliowego 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy deser

Ugotować makaron. Truskawki przekroić na połówki. Płatki migdałowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Śmietanę połączyć z winem, miodem i cukrem waniliowym. Makaron i truskawki ułożyć na talerzu i polać sosem. Wszystko udekorować migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 12.12.2011 14:20
mniam
Monika192 12.01.2011 13:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak