Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik tradycyjny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 25 dkg
cukier 16 dkg
ser 1 kg
margaryna 250 g
jajko 8 sztuk
cukier 35 dkg
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik tradycyjny

Margarynę, jajka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia zagnieść. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i nakłuć widelcem. Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać po jednym żółtku. Cały czas ucierając. Dodać budyń w proszku i stopniowo po łyżce sera, cały czas ucierając. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Taką masę serową nałożyć na ciasto i piec w temp. 180\'C ok 55-60 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.01.2014 18:50
Zjadłabym kawałek:)
olkaaa 05.11.2013 07:43
już dawno nie robiłam
RenataZ-et 22.02.2013 22:44
Wygląda idealnie i na pewno super smakuje :)
MAR3STA 15.02.2013 19:50
pyszny sernik
fictor123 02.09.2012 17:25
super
caralajna 28.08.2012 08:14
lubię taki
IKrakowianka 22.05.2012 22:06
taki jest najlepszy :)
Neetka90 13.07.2011 12:40
pycha! ;]
Zoso 29.05.2011 18:19
sernik to najlepsze ciasto
Goya 12.03.2011 17:57
dobry
rosik93 02.01.2011 23:54
Ciocia zawsze taki robi:) Bardzo go lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak