Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z pistacjami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
orzechy pistacjowe 10 dag
ser żółty 10 dag
cebula 1 szt
cukinia 1 szt
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z pistacjami

Ser pokroić w grubą kostkę. Orzechy obrać i posiekać. Cebulę i cukinię drobno pokroić i obsmażyć na oleju. Dodać sól i pieprz. Wymieszać z orzeszkami i serem. Mięso rozkroić na dwa płaty, przykryć folią, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć olejem, solą i pieprzem. Odstawić na 1 godzinę. Na jednym płacie mięsa rozłożyć masę, przykryć drugim, a boki spiąć. Obsmażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Włożyć do foliowego rękawa. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 40-50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 22.02.2012 08:42
coś dla mnie !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak