Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti po bolońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 30 dkg
przecier pomidorowy 1 kartonik
mięso mielone 20 dkg
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
sól do smaku
parmezan 5 dkg
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
oregano 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti po bolońsku

W dużym garnku wstawić osoloną wodę na makaron, w drugim - mniejszym garnku podsmażyć mięso. Kiedy mięso się podsmaży, zmniejszyć ogień pod garnkiem i należy wlać przecier pomidorowy. Do przecieru wsypać wszystkie przeprawy. Sos powinien się gotować na bardzo małym ogniu przez kilka minut. W tym czasie do zagotowanej wody należy wrzucić makaron, i ugotować go aldente. Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem pomidorowym z mięsem i posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.07.2012 17:46
klasycznie smaczne
ewelinapac 13.11.2011 10:45
pycha
Emilia22 02.01.2011 15:53
aż ślinka cieknie na sam widok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak