Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser szwajcarski 40 g
szparagi 400 g
pomidor 1 szt
gotowana szynka 50 g
masło 2 łyżeczki
sok z cytryny
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane z serem

Zagotować wodę z cukrem, solą i niewielką ilością soku cytrynowego. Szparagi obrać, obciąć do równej długości, związać w pęczek, włożyć do wody i gotować na małym ogniu 20 minut. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć w nim osączone szparagi, na nich paski pokrojonej szynki i pomidora. Wierzch posypać startym serem. Wszystko razem oprószyć wiórkami masła i krótko zapiekać w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 26.10.2011 10:08
to musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak