Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 60 dkg
cebula 1 sztuka
sok z cytryny 2 łyżki
otarta skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
masło 10 dkg
cukier szczypta
pieprz do smaku
sól do smaku
estragon 1 łyżeczka
orzechy laskowe 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z orzechami

Orzechy laskowe uprażyć na suchej patelni. Brukselkę umyć, oczyścić, ułożyć na sitku, przelać wrzątkiem i osączyć. W rondelku roztopić masło, wrzucić pokrojoną drobno cebulę, zaszklić, dodać uprażone orzechy i brukselkę. Dokładnie wymiesząc i dusić ok. 25 minut. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, po czym doprawić sokiem i otartą skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.11.2011 09:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak