Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barscz biały z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 15 dkg
cebula 1 sztuka
pieprz 3 ziarnka
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
zakwas na żur 2 szklanki
biały ser 40 dkg
czosnek 1 ząbek
majeranek szczypta
chrzan świeżo starty 2 łyżki
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barscz biały z serem

Cebulę posiekać i poddusić na patelni. Bekon, cebulę, pieprz, ziele i liście laurowe zalać 3 szklankami wody i gotować ok. 20 minut, a następnie wyjąć bekon, pokroić i włożyć z powrotem do zupy. Dodać zakwas, zagotować i do wrzącego barszczu wrzucić ser pokrojony w kostkę oraz jajka podzielone na cząstki. Przyprawić czosnkiem, majerankiem i chrzanem. Można doprawić śmietaną. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak