Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
miąso mielone 0,5 kg
oliwa
cebula 4 szt.
marchew 2 szt.
jajko 2 szt.
bułka czerstwa 2 szt.
sól
pieprz
kminek Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 1 szkl.
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada w kapuście

kapustę obgotować zdjąć liście i ułożyć obok siebie w kształt prostokąta,dwie cebule obrać,pokroić w kostkę i zeszklić,bułki namoczyć i odcisnąć dodać do mięsa i cebuli wsypać kminek,wbić jajka,doprawić solą i pieprzem i wymieszać wyłożyć masę na ułożone liście i zawinąć w roladę,pozostałe warzywa umyć obrać i pokroić w kostkę,roladę włożyć do naczynia żaroodpornego ,polać bulionem rozrobionym z mąką,posypać marchewką i cebulą,piec ok.1godz.w temp.180st.do mięsa można dodać pieczarki pokrojone w kostkę i ugotowany ryż dla wzbogacenia smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.12.2012 10:36
Super!
bursztynek 12.11.2011 17:17
fajne, mam kapustę i zastanawiałam się co z niej zrobić
Ewa111 13.10.2011 17:13
bardzo ciekawy przepis ,wiem już co w niedalekiej przyszłości zrobię na obiad
Grazyna0211 05.05.2011 15:59
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak