Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 1 sztuka
jajko 5 sztuk
cukier puder 1 szklanka
masło 3/4 kostki
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe

Masło roztopić, dodać cukier, żółtka, rozpuszczoną na parze czekoladę oraz mąkę, wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Ciasto nakładać do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek babeczkowych. Na środek nakładać po 1 odsączonej wisieńce. Piec do 30 minut w temp. 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 01.02.2013 17:07
wypróbowałam polecam
Juleczka20 25.04.2012 09:31
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak