Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto puszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 szklanka
mąka pszenna 6 łyżek
jaja 6 szt.
cukier 2 szkl.
margaryna 1 kostka
ocet 10 % 2 łyżki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
aromat waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto puszek

Margarynę utrzeć z cukrem na puch, wbijać po jednym jajku i nadal ucierać. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia, dodać olej, ocet, aromat i starannie wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy i piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 03.01.2011 12:32
ale i fajny przepis
bami 02.01.2011 14:19
Sympatyczna nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak