Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 szkl.
jajko 3 szt.
mąka wg potrzeb
olej 1 szkl.
sól do smaku
cytryna 0/5 szt.
ryba 2 (filet)

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w cieście piwnym

Rybe pokroić, posolić i skropić cytryną. Żółtka ubić z piwem, stale mieszając dosypywać tyle maki by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Porcje ryby skropić olejem, maczać w cieście i smażyc na głębokim oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 04.01.2011 08:34
razem to lepsze połączenie
bejciu24 03.01.2011 12:43
samo piwo tez moze byc;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak