Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z płatków owsianych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 szklanki
rosołek 1 kostka
jaja 2 szruki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz
płatki owsiane górskie szklanki
żółty ser starty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z płatków owsianych

Danie dla tych którzy nie przepadają za mięsem. Przepraszam za jakość fotki.

Płatki zagotować w Wegetą i rosołkiem aż zgęstnieją. Wystudzić. Do wystudzonego dodać żółty starty ser, pietruszkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz do smaku oraz jaja. Wymieszać i formować kotleciki. Dłonie najlepiej moczyć w zimnej wodzie. Będzie łatwiej formować. Kotleciki obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z surówka lub sałatką.

Jedyny minus tej potrawy to taki że kotleciki smakują dobrze zaraz z patelni. Odgrzewane nie mają już tego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak