Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka jałowcowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka pół kg
jałowiec
czosnek
ziele angielskie
oliwa
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka jałowcowa

Mięso włożyć w marynatę - do wody wrzucić liść laurowy, ziarna kolendry, kilka ziarenek ziela angl., 3 ubrane i zmiażdżone ząbki czosnku oraz pół opakowania soli peklowej. Tak namoczoną szynkę szczelnie owinąć i wystawić np. na balkon na 3dni. Po tym czasie wyjąć z zalewy, osuszyć i natrzeć oliwą z oliwek, przyprawą do karkówki. Włożyć w siatkę pieczeniową i powtykać w nią ząbki czosnku oraz ziarna jałowca. Piec ok h na środkowej półce piekarnika, przewracać w trakcie i podlewać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 12.01.2011 11:14
pyszności
Katarzyna/kate1980 02.01.2011 14:39
ale śliczna wyszła
polly66 02.01.2011 13:13
wychodzi pięknie różowa w środku a w smaku perfekcyjna:D
Sylwia88 02.01.2011 13:13
musi byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak