Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka żółciutka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka pół kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
asia przyprawa
czosnek
kolendra
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka żółciutka

Mięso włożyć w marynatę - do wody wrzucić liść laurowy, ziarna kolendry, kilka ziarenek ziela angl., 3 ubrane i zmiażdżone ząbki czosnku oraz pół opakowania soli peklowej. Tak namoczoną szynkę szczelnie owinąć i wystawić np. na balkon na 3dni. Po tym czasie wyjąć z zalewy, osuszyć i natrzeć całą przyprawą \"Secrets of Asia Shanghai Wok\" i odrobiną oleju. Włożyć w siatkę pieczeniową i piec na folii ok h, w międzyczasie przewracając pieczeń i podlewać wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 12.01.2011 21:55
jasne,że tak:)
Izabela/bella81 12.01.2011 11:15
szynki własnej roboty są lepsze niż ze sklepu :)
Katarzyna/kate1980 02.01.2011 14:39
pyszności
polly66 02.01.2011 13:06
wspaniały kolor jak po kurkumie i unikatowy smak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak