Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
żółty ser 4 plastry
mąka 2 łyzki
wino wytrawne 1 szklanka
bulion 3 szklanki
oliwa 3 łyżki
bagietka 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

cebulę obrać, pokroić na talarki i podsmażyć na oliwie. Dodać mąkę i zasmażyć mieszając. wlać bulion i wino, wymieszać. gotowac na wolnym ogniu aż zupa stanie się jasnobrązowa i doprawić do samku. W żaroodpornych miseczkach ułożyc kromki bagietki z plastrami sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zapiec, aż bułka zarumieni się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.04.2013 09:53
fantastyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak