Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knysze z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dag
drożdże 3 dag
jajko 2
masło 3 łyżki
mleko 1\\2 szklanki
sól
Farsz:
wołowina 40 dag
włoszczyzna
cebula
jajko
sól
pieprz
tłuszcz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Knysze z mięsem

Drożdże rozetrzeć z cukrem , do nich wlewamy mleko , wymieszać z taką ilością mąki aby powstała gęsta masa. Postawmy w ciepłe miejsce , następnie wsypujemy jeszcze resztę maki, jajka, lekko stopione masło i troszkę soli. I teraz możemy wyrabiać drewniana łyżką , znowu odstawić i bierzemy się teraz za mięso , zalewamy woda i gotujemy , pod koniec gotowania włożyć włoszczyznę, cebule podsmażyć , mięso zmielić przez maszynkę , włoszczyznę też . Połączyć z cebulką , następnie wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.Ciasto wałkujemy na grubość 1 cm.Wykrawamy kółka , każde kółko \"nadkroić promieniście \"w trzech miejscach . Na środek kładziemy farsz i sklejamy \"nadkrajane promienie \" . Knysze kładziemy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i pozostawiamy do wyrośnięcia . Upiec tylko lekko zarumienić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.01.2014 12:04
pyszne danie
Beata23 19.11.2012 12:41
fajny pomysł
Dorota59 27.12.2011 17:15
świetne
ElizaT 24.01.2011 12:37
będę próbowała bo takich nie nie robiłam
RenataZ-et 07.01.2011 14:36
Bardzo dokładny przepis na wyśmienite knysze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak