Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulką, kiełbaską i pomidorkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6 szt
cebula biała 1 szt
kiełbasa chuda 1/2 pętka
pomidor 1 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulką, kiełbaską i pomidorkami

Kiełbase kroimy w kostke i wrzucamy na patelnię. W międzyczasie rozbijama jajka w osobnym naczyniu i solimy i je pieprzymy. Cebulę kroimy w kosteczkę i dorzucamy do kiełbaski. Pomidora spazamy i kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty składników na patelni. Jak cebulka zarumieni sie dorzucamy jajka i cały czas mieszamy aż do ścięcia (mniejszego lub całkowitego0zależy jak kto lubi). Jajecznice podajemy ze świeżym chlebkiem posmarowanym prawdziwym masłem. MNIAM :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 18.07.2011 23:18
pycha
cukiereczek 06.06.2011 19:28
super
iknkirke 29.04.2011 10:11
Pomidora jeszcze nie dodawałam do jajecznicy, pewnie dobre
iknkirke 29.04.2011 10:10
Pomidora jeszcze nie dodawałam do jajecznicy, pewnie dobre
Allice 25.03.2011 12:35
Czasami robię podobnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak