Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp zapiekany z chrzanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
mleko 1 szkl
mąka 4 łyzki
chrzan tarty 2 łyzki
masło 3 łyzki
szczypiorek usiekany 2 lyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
karp 50 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp zapiekany z chrzanem

Filety z karpia oprószyć solą i pieprzem, obłożyć plasterkami cebuli i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie obtaczać w mące i obrumienić na rozgrzanym masle. Obsmażoną rybę włożyć do naczynia żaroodpornego. Mleko zagotować, do wrzątku wlać makę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody, mieszajac zagotować, odstawić, wymieszać z utartym chrzanem, przyprawić do smaku solą. Przygotowanym sosem zalać rybę i zapiec w piekarniku. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 21.05.2012 10:01
rewelacja!!!
magmonika1995 13.05.2012 20:20
swietnie
magmonika1995 13.05.2012 20:20
swietnie
magmonika1995 13.05.2012 20:20
swietnie
magmonika1995 13.05.2012 20:20
swietnie
zuzanna_z 21.01.2012 13:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak