Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 200 gram
pieczarki 50 gram
śmietana 12% 30 gram
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
podgrzybki suszone 3-4 sztuka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane grzybami

Pieczarki i podgrzybki namoczyć i ugotować. Pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, wydrążyć w środku (wygodnie łyżeczką do grejpfrutów) i wrzucić do gorącej osolonej wody. Gotować około 5-8 minut.
Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie, dodać grzyby, jajka i sól, pieprz. Dusić kilka minut pod pokrywka. Wyjąć ziemniaki, napełnić farszem i dusić do miękkości, wyjąć i posypać natką pietruszki, podawać z sałatką z pomidorów lub sałatą z jogurtem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak