Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki ptysiowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
margaryna roztopiona 1 szkl
jajko 4 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki ptysiowe

Dwie szklanki wody zagotować dodać roztopioną margarynę, wsypać makę i mieszając, zaparzyć. Mieszać do ostudzenia. Następnie dodawać po jednym jajku, ciagle ucierając, do momentu aż ciasto będzie sie trzymać łyżki. Do rozgrzanego tluszczu, kłaść łyżką ciasto i smażyć na rumiano. Po usmażeniu wyjmować łyżką cedzakową. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane sosem czekoladowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 01.01.2014 12:35
uwielbiam :)
Iwusia 04.04.2013 22:24
Jejku ale tu smakowite pączusie :)
Poison1988 01.01.2013 13:03
uwielbiam! a tak dawno nie jadłam :(
Goya 16.03.2012 19:37
fajne
Myszek 11.03.2012 08:51
ale pyszne
Angelika10 25.10.2011 21:18
pychota
Gosia32
Gosia32 05.07.2011 19:40
pycha
ewa19a 06.06.2011 14:46
fajne
Małgorzata113 02.01.2011 09:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak