Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki w szarym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 80 dag
cebula 1 szt
mąka 1,5 lyżka
masło 1 lyżka
kminek 1 lyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 7 szt
bulion warzywny 2 szkl
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki w szarym sosie

Nerki przekroić wzdłuż na połówki i obgotować kilka razy, zmieniając za każdym razem wodę. zawsze wkładac do czystej, gorącej wody. Następnie nerki oczyścić z błon i pokroić na kawałki, włożyć do 1 szklanki wrzacego buliou, dodać ziele angielskie, kminek i listek laurowy, gotować. Na łyżce masła zrumienić posiekaną cebulę i dodać do nerek. Mąkę połączyć z pozostałym masłem, zrobić zasmażkę [zrumienić na złoty kolor] rozmieszać z zimnym bulionem, dodać do sosu. Zagotować, przyprawić do smaku solą pieprzem, maggi. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.02.2014 20:47
Nie przepadam za nerkami, ale za to mój mąż bardzo lubi.
olkaaa 28.10.2013 07:44
jeszcze takich nie jadłam
Motorek 04.10.2012 14:22
extra
adam1f 23.06.2012 00:21
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak