Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos borowikowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąks 1 łyżka
borowiki 100 gram
Bulion grzybowy 1 sztuka
cebula 1 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: sos borowikowy

Suszone borowiki namaczamy w gorącej wodzie.Odsączamy i drobno siekaamy.Wrzucamy na gorącą patelnię,kładziemy łyżkę masła,posypujemy mąką i mieszamy.Gdy mąka zacznie brązowieć,powoli wlewamy szklankę gorącej wody z rozpuszczoną mostką.Ciągle mieszamy aby nie było grudek.olewamy tyle wody aby nadać odpowiednią konsystencję dla sosu.Na koniec posypujemy prażoną cebulką i doprawiamy do smaku sola i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak