Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa na kości

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość ze świnki
ogórki kiszone
włoszczyzna
smietana 18%
mąka 1 łyżka
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa na kości

Na kości ugotować rosół oczywiście z włoszczyzną i pokrojonymi w kosteczkę ziemniakami.Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy starte na tarce 4 ogórki kiszone i gotujemy do momentu aż zmiękną.Następnie doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę rozrobioną z mąką.Jeszcze chwilkę całość gotujemy.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.08.2013 10:07
moja ulubiona zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak