Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone pierogi z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto: mąka 1,5 szkl.
margaryna 1/5 kost.
sól
oliwa
koncentrat pomidorowy 1 mały
koperek 1 pęczek
cebula
pieprz
Farsz: 5 szt.
jajko 5 szt.
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: smażone pierogi z koperkiem

przygotować farsz:ugotować 4 jajka obrać i posiekać,koperek umyć i posiekać,cebulę pokroić w drobną kostkę,wszystkie składniki rozetrzeć,dodać koncentrat pomidorowy,jajko,sól i pieprz wszystko wyrobic na jednolitą masę.zrobić ciasto,mąkę i margarynę posiekać,dodać zmielony twaróg,szczyptę soli i zagnieść ciasto,rozwałkować na grubość ok.3cm.wykrawać szklanką krążki,nakładać porcje farszu i starannie sklejać,smażyć w głebokim tłuszczu na rumiano z obu stron,podawać z pikantną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.08.2012 13:55
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak