Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z przecieru

2.0
(5)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw mielony Smak 1 słoik
marchewki 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
ziemniaki 4 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z przecieru

Do zimnej wody wkładamy pokrojoną w pół plasterki marchew, liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę i gotujemy na małym ogniu 30 minut.

Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w słupki (jak do frytek) i gotujemy kolejne 20 minut. Na koniec dodajemy przecier szczawiowy i gotujemy ostatnie 10 minut.

Podawać z połówką jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.11.2013 13:31
Pycha, moje smaki :)
ALAGOR 23.09.2012 12:25
niczym u Magdy Gessler ;)
edyta44 24.10.2011 13:37
smaczna
ewaa 17.09.2011 22:57
pyszna :)
Krystyna32 10.08.2011 04:45
to jest zdrowe a szczaw jest pyszny - mniam
MAR3STA 04.01.2011 17:23
pyszna zupka!
traktorek 02.01.2011 14:10
często mam na obiad bo przecier robię sama
Izabela/bella81 02.01.2011 11:07
lubię szczawiową
Joanna108
Joanna108 02.01.2011 10:36
W tym roku po raz pierwszy będę miała własny szczaw z działki :), więc na pewno zrobię taką zupkę nie jeden raz :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak