Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 60 dkg
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pomidor 3 sztuki
ziemniaki kilka sztuk
kostka rosołowa 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
przecier pomidorowy
wino czerwone wytrawne 5 łyżek
papryka 2 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę, przyprawić wg uznania i odstawić na kilkanaście minut. W tym czasie oczyścić i pokroić w kostkę warzywa. Obsmażyć mięso na gorącym oleju, przełożyć do dużego garnka, następnie podsmazyć cebulę, paprykę i marchewkę, i również wrzucić do garnka. Podlać wszystko gorącą wodą, dodać kostki rosołowe i dusić ok. 30 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dodać wody wg potrzeby. Po kolejnych 20 minutach doprawić przecierem, winem, papryką, pieprzem i solą. Podawać bardzo gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.10.2011 19:57
wygląda apetycznie
IKrakowianka 03.08.2011 21:35
pyszna zupka
mehia 28.06.2011 19:28
apetyczna
Iwona51
Iwona51 02.01.2011 06:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak