Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka czosnkowa z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 2 sztuki
masło 1/4 kostki
czosnek 6-8 ząbków
majonez 4 łyżki
Szczypiorek cienki do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka czosnkowa z serem

Bagietkę nacinamy wzdłuż jak i w poprzek lekko pod skosem ( jak kiełbaskę na grilla ). Smakujemy ją masełkiem czosnkowym - masło ucieramy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą czosnkową. Bagietki wstawiamy do piekarnika na 170\'C na 20 min. Wyciągamy bagietkę i posypujemy startym serem lub układamy wzdłuż plasterki sera. Ponownie zapiekamy ok 2-4 min aż ser się roztopi. Na gorącą bagietkę nakładamy majonez i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.08.2012 08:47
Ciekawe
m1monika 05.07.2012 23:39
mniam
IKrakowianka 17.02.2012 19:39
super :)
Magdalena1110 08.10.2011 00:29
z czosnkiem pycha
IlonaAlbertos 27.05.2011 10:42
Musi być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak