Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
koper 1 pęczek
woda 1/2 l
masło 1/4 kostki
kostka rosołowa
kwaśna śmietana 100 ml
mąka 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie koperkowym

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Zagotowujemy wodę, dodajemy masło, kostkę, przyprawy i posiekany koperek. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną o odrobiną zimnej wody. Dodajemy do wywaru, chwilę gotujemy na małym ogniu. Jajka układamy na talerzu i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 31.01.2012 15:26
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak