Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 8 sztuk
jajko 8 sztuk
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z jajkami

Pomidory umyć, ściąć piętki od strony szypułki, wydrążyć, lekko wewnątrz posolić i posypać pieprzem. W płaskim rondlu rozgrzać olej z roztartym ząbkiem czosnku. Do każdego pomidora wbić jajko, tak, aby nie uszkodzić żółtek, posolić, posypać resztą czosnku i pieprzem. Ustawić pomidory w rondlu z tłuszczem i wstawić bez przykrycia do mocno rozgrzanego piekarnika. Piec tak, aby białka dobrze się ścięły. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.11.2011 23:28
super
mala2021 09.06.2011 10:27
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak