Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
limonka
olej
jajko
mleko
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z patelni

Rybę \"sprawić\",odciąć ogon,głowę i płetwy. Umyć i osuszyć. Pokroić w dzwonki. Skropić sokiem z limonki i posypać przyprawą do ryb. Odstawić na 15min. Panierować (tj. kotlety) w mące, jajku rozmąconym z odrobiną mleka,solą i pieprzem a następnie w bułce tartej. Smażyć na głębokim rozgrzanym oleju. Przełożyć na blachę, skropić sokiem z cytryny i podpiec chwilę w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 04.05.2012 08:58
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak