Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 10 d
groszek zielony 10 dkg
marchew 3 szt.
ziemniaki 4 szt.
kapusta biała 1/4 główki małej
pomidorki 5 szt.
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
koperek 3 łyżki
sól
bulion 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: lekka zupa jarzynowa

kapuśtę obrać i poszatkować,fasolę umyć odciąć końcówki,czosnek obrać i przecisnąć,marchew,ziemniaki,cebulę obrać i pokroić w kostkę,cebulę posiekać,pomidory obrać i pokroić w kostkę,na patelni rozgrzać oliwę włożyć ziemniaki,cebulę i czosnek,zeszklić,osolić dodać liść laurowy,ziele i pieprz wlać bulion i zagotować,dodać marchew,fasolkę i kapustęgotować jeszcze ok.20min.gdy warzywa zmiękną,wsypać groszek i pomidory,gotować ok.5min.dodać masło i doprawić do smaku na koniec posypać koperkiem,ugotowane warzywa można zmiksować,a zupę podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 20.04.2011 00:05
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak