Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 30 dag
śliwki suszone bez pestek 20 dag
miód 2 łyżki
gałka muszkatołowa 1 szzczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa ze śliwkami

Fasole zalewamy woda i odstawiamy na noc . Na drugi dzien gotujemy ja do miekkosci w tej samej wodzie . Sliwki zalewamy woda na 1 godz i gotujemy do miekkosci .5-8 minut . Sliwki miksujemy z miodem i otarta skorka z cytryny . Doprawiamy szczypta galki . Do miekkiej fasoli dodajemy zmiksowane sliwki i jeszcze chwile razem gotujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak