Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli i pomidorów

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa puszka
pomidory 3
czerwone cebule 2
oliwa 3 łyżki
ząbek czosnku
musztarda 1 łyżka
ocet winny 2 łyżeczki
sok z cytryny łyżeczka
estragon
płynny miód łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli i pomidorów

Fasolkę osączamy z zalewy na sicie. Ogórek kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w ósemki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki i delikatnie mieszamy. Sos: Czosnek przepuszczamy przez praskę, ucieramy go z solą i pieprzem. Rozprowadzamy oliwą. Dodajemy płynny miód, musztardę, sok z cytryny, estragon i ocet winny. Dokładnie wymieszaj . Sałatkę polewamy sosem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 02.01.2011 20:56
superowa
magical66 02.01.2011 15:25
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak