Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks bez margaryny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 16 dkg
cukier puder 16 dkg
jajko 3-4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 1/2 szklanki
morele suszone 1/3 szklanki
ananas kandyzowany 1/3 szkalnki
śliwki suszone 1/3 szklanki
skórka pomarańczowa
zapach waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Keks bez margaryny

Cukier puder i jajka utrzeć ze sobą, dodać pozostałe składniki. Następnie śliwki i morele pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Wlać ciasto do blaszki i upiec na złoty kolor w temp 170-180 stopni - około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 08.01.2011 23:35
faktycznie, wyszedł idealnie
Kate131 01.01.2011 20:29
śliczny ci wyszedł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak