Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa w plasterkach 30 dag
serek homogenizowany 150 ml
majonez 150 ml
korniszony 4 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
koperek 1 łyżka
grzybki marynowane 4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki

Zelatyne mieszamy z 4 lyzkami wody , gdy napecznieje , rozpuszcamy podgrzewajac. Jajko , grzybki i korniszony drobniutko siekamy . Majonez mieszamy z serkiem . Dokladamy wszystkie skladniki i mieszamy razem , przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy zelatyne i mieszamy . Kazdy plasterek szynki smarujemy zrobiona masa i zwijamy w ruloniki . Schladzamy w lodowce 2 godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak