Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kawowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 30 dkg
migdały 30 dkg
białko 8 sztuk
sok z cytryny
masa
masło 25 dkg
cukier puder 8 dkg
silny napar z kawy naturalnej 70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kawowy

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich cukier puder. Dodać migdały i sok z cytryny. Dwie tortownice wyłożyć natłuszczonym pergaminem i przelać do nich masę po równo. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor. Przygotować masę: masło utrzeć na pulchną masę, dodać żółtka i napar z kawy. Masę przełożyć na 1 ciasto, przykryć drugim. Pozostawić w lodówce do stężenia. Wierzch polać lukrem i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.11.2011 00:23
uwielbiam ciasta kawowe
RenataZ-et 11.08.2011 10:35
wyśmienicie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak