Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa piwna z bakaliami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo jasne 1,5 litra
rodzynki 15 dag
migdały 15 dag
masło 2 łyżki
miód 2 łyżki
groszek ptysiowy 1 torebka
pierniczki 10 zwykłe

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa piwna z bakaliami

Rodzynki sparzamy , odsaczamy . Migdaly sparzamy odsaczamy i obieramy ze skorki . Kroimy drobnutko . Pierniki trzemy na tarceo drobnych oczkach . Piwo wlewamy do rondelka i zagotujemy . W rondelku topimy maslo i wrzucamy pierniczki starte . chwile smazymy i powolutku wlewamy gorace piwo caly czas mieszajac najlepiej trzepaczka . Gotujemy na malym ogniu caly czas mieszajac ., az powstanie gesty krem ok 8 minut . Pod koniec gotowania dodajemy rodzynki i migdaly , miod , mieszamy . Podajemy z groszkiem ptysiowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.02.2012 07:54
Interesujące... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak