Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek zawijany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1/2 kg
czosnek
cebula
ogórek kiszony
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: boczek zawijany

Boczek bez skóry dość chudy pokroić w plastry,posolić i pieprzyć na górze kładziemy plasterek ogórka,cebuli,czosnek według uznania i posypujemy trochę majranku zawijamy i owijamy sznurkiem dratwą lub wykałaczkami.Dusić na patelni z dwóch stron w samym tłuszczu.po upieczeniu zdejmujemy sznurek lub wykałaczki i kroimy na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 06.04.2011 21:54
rewelka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak