Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopty

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 10dag
mąka ziemniaczana 5dag
cukier 12 dag
jaja 4

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopty

Żółtka ucieramy na puch z trzecią częścią cukru. Z białek ubijamy sztywną pianę, po koniec ubijania dodajemy pozostały cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Delikatnie wymieszać z utartymi żółtkami i mąką pszenną. Porcjami wkładać ciasto biszkoptowe do szprycy z dużym okrągłym otworem. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać w pewnych odstępach - okrągłe albo podłużne ciasteczka. Pieczemy ok. 15min w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 13.02.2012 09:23
mmmmmmmmmmmm
wirkijom 28.09.2011 20:30
mniam :)
Bart 13.01.2011 23:25
dobre
Magdalena80 13.01.2011 23:21
bardzo dobre
marta1371 03.01.2011 15:14
fajne,mój synek bardzo lubi biszkopty więc zamiast kupować od jutra piekę sama.Dziękuję za przepis!
magical66 02.01.2011 15:26
smaczne
Agnieszka_B 01.01.2011 19:45
Pyszne i lekkie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak