Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 0.5 kg
śliwki węgierki 40 dag
sok z porzeczki 125 ml
koper świeży 3 łyzki
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z rodzynkami

Kapustę szatkujemy ,solimy i lekko dusimy rękami.Odstawiamy na chwile .Wrzącą wodą zalewamy kapustę ,po 10 -15 minutach wrzucamy na druszlak by odciekła od nadmiaru wody.Rodzynki moczymy w soku z porzeczki .Świeże śliwki kroimy na pól i usuwamy pestki.Kapustę łączymy z rodzynkami ,śliwkami i sokiem ,w którym moczyły się rodzynki .Doprawiamy do smaku sola .pieprzem i cukrem. Posypujemy posiekanym koperkiem i schładzamy w lodówce 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.03.2012 15:01
Surówka ze słodką nutą - apetyczna :)
barbara11561 15.06.2011 09:07
Fajniusie:)
ben-ka 02.01.2011 10:43
to musi być ciekawy smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak